Горещи новини

Бурята „Генезис” връхлита Гърция

| 15:32

От днес Гърция ще преживее нова серия от бури, които са получили името „Генезис“, като властите призовават хората да проявяват голяма предпазливост и да избягват ненужно движение навън, когато има буря.Според спешния доклад за опасни метеорологични явления, публикуван в четвъртък от националната метеорологична служба EMY, фронтът на ниско атмосферно налягане, който сега се намира над Италия, се придвижва на югоизток и ще засегне Западна, Централна и Северна Гърция от четвъртък до събота със силни дъждове и бури, придружени от градушка, мълнии и силни ветрове.

Министерството на климатичните кризи и защитата на гражданите посъветва гражданите да останат на закрито и да избягват ненужно движение на открито. То също така призова хората да предприемат мерки за обезопасяване на незакрепени предмети, които могат да бъдат отнесени и да причинят щети или наранявания, като същевременно се уверят, че дъждовната канализация и водосточните тръби не са запушени и работят правилно.

На хората също така се препоръчва да вземат предпазни мерки по време на интензивните гръмотевични бури, докато са в домовете си, като изключат телевизорите си от антените на покрива и от електрозахранването, избягват да боравят с телефони и електронни устройства, тъй като те могат да провеждат електричество, а също и да избягват водопроводните инсталации, които също действат като добри проводници на електричество.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!