Горещи новини

Бум на хванати с наркотици в Пиринско

-12:18-Razloginfo.com

На 28.04.2023 г. около 14.00 часа в жилищен етаж на къща в град Кресна служители на РУ Сандански са установили две лица, които държат наркотични вещества.В хода на операцията в стая, обитавана от 26 г. жена от Кресна и 31 г. мъж от Р Гърция, са открити: бяла пластмасова кутия с тревиста маса с тегло 6,51 гр., която при полевия тест е реагирала на канабис; два флакона с прахообразно вещество с общо тегло 72,70 гр., което при полевия тест е реагирало на кокаин, както и парични средства – 4150 лева и 150 евро.

Наркотичните вещества и парите са предадени с протокол за доброволно предаване. Лицата са задържани със заповеди за 24 часа. За случая е уведомена прокуратурата, а в РУ Сандански е образувано досъдебно производство по чл. 354 А, ал. 1 от НК.

На 28.04.2023 г. около 12.30 часа в хода на полицейска операция на служители от РУ Сандански на ул. „Олимпия“ в град Кресна са задържани две лица на по 23 г. в момент на извършване на покупко-продажба на наркотични вещества. При извършването на сделката в имот наблизо е открит полиетиленов чувал, който съдържал суха тревиста маса с тегло 11, 50 грама. При полевия тест веществото е реагирало положително на канабис. Наркотичното вещество е предадено с протокол за доброволно предаване. Двете лица – едното от град Сандански, а другото от град Кресна, са задържани със заповеди за 24 часа. Случаят е докладван в прокуратурата, а в полицейското управление е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 А, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава.

На 28.04.2023 г. в РУ Сандански е получен сигнал за лице от града, което държи наркотични вещества. Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР Благоевград са извършили проверка в жилище на ул. „Ил. Макариополски“ в курортния град и са открили в 1 бр. черен чувал със суха зелена тревиста маса с тегло 445 грама. При полевия тест веществото е реагирало положително на канабис. Жилището е обитавано от 51 годишен мъж от Сандански, който е задържан за 24 часа. Уведомена е прокуратурата, в районното управление е образувано досъдебно производство по чл. 354 А, ал. 3, т. 1 от НК. Работата по случая продължава.

На 29.04.2023 г. около 02.00 часа на ул. „Н. Вапцаров“ в Благоевград автопатрул на 02 РУ Благоевград извършва проверка на 32 годишен мъж от Благоевград с цел установяване на самоличност. В хода на проверката у лицето е открито пликче с бяло прахообразно вещество с тегло 0,8 гр. При полевия тест веществото е реагирало положително на кокаин. Лицето е задържано със заповед за 24 часа. Уведомена е прокуратурата, води се преписка за престъпление по чл. 354 А, ал. 3, т. 1 от НК.

На 29.04.2023 година около 21.40 часа автопатрул на 02 РУ Благоевград извършва проверка в кв. „Еленово“. В близост до бл. 139 е установен 23 годишен мъж от Благоевград, който е държал в джоб на дрехата си найлонов плик със суха тревиста маса с тегло 0,3 грама. При полевия тест веществото е реагирало положително на канабис. Лицето е задържана със заповед за 24 часа , веществото е предадено с протокол, образувано е досъдебно производство по чл. 354 А, ал. 5 от НК. Прокуратурата е уведомена за случая.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!