Горещи новини

„Булгартрансгаз“ ЕАД ще изгради отклоняване на газопровод Симитли – Разлог

-15:06-Razloginfo.com
Във връзка с инвестиционните намерения на „Булгартрансгаз“ ЕАД за изграждане на отклоняване на газопровод Симитли – Разлог, кметът на Община Разлог инж.Красимир Герчев със заповед № РД-15-1350 от 31.12.2020 г. назначи комисия, която да определи размера на дължимото от „Булгартрансгаз“ ЕАД обезщетение за учредяване на сервитутното право върху засегнатите имоти, съгласно приложен регистър за обект „Преносен газопровод до Разлог и Банско“.
Снимката е илюстративна
Общият брой на засегнатите имоти е 482 броя за сервитут, от които 113 са държавна или общинска собственост, а 369 са частна собственост.
Служителите на Община Разлог ще направят всичко възможно процесът да бъде осъществен в най-кратки срокове, за да може да се премине към издаване на разрешение за строеж.

Този проект е с изключителна важност за региона, тъй като с реализирането му ще се понижи цената на природния газ, което ще доведе до сериозни икономически възможности както по отношение на индустрията, така и по отношение на битовите потребности.
Ползите от реализирането на този проект са и в сферата на опазването на околната среда.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!