Горещи новини

„Булгаргаз“ ще обяви търгове за доставка на втечнен газ до 2034

| 13:36

Днес „Булгаргаз“ ще обяви търгове за доставка на втечнен природен газ за ноември, декември, за цялата 2023 г. и дългосрочен от 2024 г. до 2034 г., заяви изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Деница Златева на брифинг в енергийното министерство.Тя подчерта, че целта е да участват възможно най-много компании, за да се постигнат най-добрите ценови равнища.

По думите ѝ се планира и участие в годишния търг за 2023 г. за слотове и капацитет за регазификация на терминала в Ревитуса, Гърция.

„Той вероятно ще се проведе през октомври. Паралелно с това водим разговори за осигуряване на допълнителни слотове за 2023 г. и на терминалите за втечнен природен газ в Турция“, добави Златева.

„От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери без търг, без да се знае кой и как определя доставчика и цената. Все въпроси, които вие така и не задавахте“, коментира президентът Румен Радев.

„Булгаргаз обяви три вида открит търг. Така се прави. Не е решение да се търси месец за месец, както беше досега“, каза още той.

Той подчерта, че не може да се търсят решения месец за месец, а стратегическо партньорство с дългосрочен хоризонт, което ще повлияе несъмнено и на цените на втечнения газ за тази година.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!