Горещи новини

„Булгаргаз” предлага два пъти по-ниска цена на газа за ноември – 166,14 лв./MWh

| 18:53

„Булгаргаз” внесе в КЕВР заявлението си за утвърждаване на цена за ноември. Тя е 166,14 лв./MWh или 84,95 EUR/MWh, изчислена по фиксинга на БНБ, съобщават от дружеството.Тарифата е формирана в съответствие с наредбата за регулиране на цените на природния газ. Предложената цена е приблизително два пъти по-ниска от тази на европейските газови хъбове за доставка през ноември, която към 11 октомври 2022 г. е около 160 EUR/MWh.

„Тази съществена разлика се дължи на изключително конкурентните цени, получени в рамките на проведената от „Булгаргаз“ ЕАД тръжна процедура за доставка на природен газ през ноември, както и на възможността да бъдат доставени пълните азерски количества по договорна цена през газопровода IGB“, казват от компанията.

Окончателно предложение за утвърждаване на тарифата ще бъде депозирано в КЕВР на 1 ноември, отчитайки котировките на ценообразуващите компоненти към 31 октомври 2022 г. 11 октомври 2022 г.

Източник: epicenter.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!