Горещи новини

Британски учени: Карантината за Covid да стане 5 дни

-14:06-Razloginfo.com

Британски учени смятат, че Великобритания трябва да последва примера на Съединените щати и да намали самоизолацията за Covid-19 на 5 дни, за да спаси националното здравеопазване. Правителството обаче смята, че британската система за самоизолиране е напълно адекватна.Във Великобритания по принцип периодът за самоизолация е 10 дни, но има възможност и за по-рано прекъсване на седмия ден, ако два дни поред самоизолиращият се даде отрицателни тестове.

Учените смята, че ако самоизолацията се намали на 5 дни, това ще помогне на здравеопазването, защото негови служители ще могат да се завръщат по-рано на работа и по този начин ще се реши проблема с работната ръка.

Тази сутрин Хлое Смит, която е заместник-министърът на здравеопазването, заяви, че сегашната система за самоизолация е правилната и няма планове тя да бъде променена.

Матю Тейлър Конфедерацията на националното здравеопазване пък заяви, че още не се знае достатъчно за варианта Омикрон, за да се намали периодът на 5 дни. По последни данни 4 на всеки 10 здравни работници в Лондон отсъстват поради болест или 7-дневна карантина.

Тейлър посочи, че за да се намали самоизолацията на 5 дни трябва да има много ясни доказателства, че това няма да увеличи нивото на заразявания.

Източник: bnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!