Горещи новини

Бракониер, опитал да убие горски, се изправя пред съда

| 9:31

Агресивен бракониер, стрелял срещу горски стражар, за да избегне наказание за незаконна сеч, ще се изправи днес пред Темида. Процесът се води срещу 58-годишен жител на Драгиново. Той е обвинен от Окръжната прокуратура в опит за умишлено убийство с незаконно притежаван пистолет „Макаров“ на 3 юли 2020 година. Поредното заседание е днес от 11,00 часа.В резултат на предприети бързи и адекватни действия служителите от РУ-Велинград задържаха нелегален дървосекач стрелял с незаконен пистолет по горски стражар – съобщиха в деня след нападението от полицията. Случката се разиграла през нощта срещу 3 юли, когато в РУ-Велинград бил получен тревожен сигнал. В него 55-годишният горски стражар Б.К. от село Драгиново информирал, че е бил нападнат от негов съселянин. Към мястото са насочени незабавно екипи на полицейското управление във Велинград.

Пристигайки, униформените установили, че в местността Крайка край селото лесничеят засякъл 56-годишния си съселянин А.М. в момент на незаконна сеч. При извършването на проверката дървосекачът извадил боен пистолет и произвел изстрели по посока на горския стражар. След това се нахвърлил към него, с оръжието му нанесъл удари в главата и избягал. За радост мъжът не бил сериозно пострадал, пристигналият на мястото медицински екип не установил попадения в тялото му при стрелбата, а само повърхностни наранявания от ударите с оръжието. Целия периметър около селото и прилежащата гора били блокирани от екипи на охранителна и криминална полиция.

Не след дълго по време на огледа е открит захвърлен пистолетът, който се оказал боен „Макаров“ със заличени номера. Иззети са още гилзи, проектил и моторен трион. Часове по-късно екипите засекли и задържали нападателя. С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик на А.М. е удължен срока на задържане със 72 часа. Повдигнато му е обвинение за опит за убийство на длъжностно лице.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!