Горещи новини

Брад Пит представи свои скулптури във Финландия

-10:16-Razloginfo.com

Брад Пит представи свои скулптури в музей на изкуството край езеро във Финландия, съобщиха от галерията. Това е първата в историята на актьора публична изложба.Скулптурите на американската звезда бяха показани от самия актьор в третия по големина финландски град Тампере като част от по-голяма изложба на британския художник Томас Хаусаго, заедно с керамична серия на австралийския алтернативен рокер Ник Кейв.

„За мен и Ник това е нов свят и първото ни влизане в него“, каза Пит пред финландската телевизия на церемонията по откриването.

Творбите на Пит включват гипсово пано, „изобразяващо престрелка“, и серия силиконови скулптури във формата на къща.

„За мен това е въпрос на саморефлексия. Става дума за това къде съм сбъркал във взаимоотношенията си, къде съм сгрешил“, каза Пит.

Неочакваното посещение на 58-годишния актьор изненада скандинавската страна, тъй като участието му в изложбата не беше предварително обявено.

„В този смисъл това е вълнуващо и чудесно“, заяви главният куратор Сариане Сойконен.

Освен че скулптурите на Пит се показват за първи път, изложбата е дебют на Хаусаго в скандинавските страни. Решението да включи в изложбата си приятелите си Кейв и Пит е повлияно от пандемията и „събитията в личния живот на Хаусаго“, каза още Сойконен.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!