Горещи новини

Боряна Калейн с три титли от Европейското в Тел Авив

| 17:25

Боряна Калейн спечели златото на финала на лента на Европейското първенство п художествена гимнастика в Тел Авив (Израел). Възпитаничките на Марияна Памукова излезе с последен стартов номер, но представи блестящо композицията си на народната песен „Излел е Дельо хайдутин“ и беше оценена с 34.050 точки.За Калейн това е трета титла след тази на топка и в отборната надпревара. Тя има още сребро в многобоя, бронз на финала на обръч и общо пет отличия.

Стилияна Николова игра отлично и получи 32.400 точки, което й отреди четвъртата позиция. От българския щаб подадоха контестация, но тя беше отхвърлена.

Втора и трета са съответно представителките на домакините Даря Атаманов с 33.750 точки и Ади Ася Кац с 32.600 точки.

На бухалки и двете българки допуснаха грешки. Стилияна Николова се нареди пета с 32.450, а Боряна Калейн игра много артистично, но имаше изпускане на уред извън терена и с 29.100 точки остана на осмата позиция.

Италианката София Рафаели взе второ злато с 34.550 точки, сребърна медалистка стана Даря Атаманов (Израел) с 34.250, а германката Дария Варфоломеев се нареди трета с 33.150 и се окичи с второ бронзово отличие от финалите.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!