Горещи новини

Боряна Калейн стана абсолютна европейска шампионка по художествена гимнастика

-18:43-Razloginfo.com

Боряна Калейн триумфира с титлата на европейското първенство по художествена гимнастика в Баку. На финала в многобоя българката заслужи оценка от 131.000 точки, което я превърна в абсолютна европейска шампионка.Това е първа титла за страната ни в съответната дисциплина на шампионат на Стария континент от 29-години насам. Последната европейска шампионка за България в многобоя е Мария Петрова, която става първа в Солун.

Калейн игра първо с лента и в началото на композицията си допусна една неточност, но след това беше стабилна и оценена с 31.250 точки. От щаба ни подадоха контестация за трудност с тяло, която беше уважена и съдиите я увеличиха на 31.750. На обръч тя игра отлично и получи 33.250. В третото си излиза на килима тя показа красивото си съчетание с топка по най-добрия начин и взе 33.100 точки. В последното си изпълнение с бухалки националката беше безупречна и с 32.900 точки взе златото.

Другата българка – Стилияна Николова също се представи отлично и заслужи бронзовия медал. Тя завърши със 129.500 точки. Със среброто се поздрави италианката София Рафаели, която събра 129.550 точки.

Утре (неделя) Стилияна Николова и Боряна Калейн ще играят на финалите на три от четирите уреда, а Ева Брезалиева ще спори за отличията на лента. По-късно българският ансамбъл за жени ще играе на финалите в многобоя.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!