Горещи новини

Борел: Без подкрепата на Запада, Украйна ще трябва да се предаде в рамките на няколко дни

-13:58-Razloginfo.com

Върховният представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел се застъпи за продължаване на подкрепата на Запада за Украйна, тъй като според него без нея Киев ще трябва да се предаде до няколко дни.„Трябва да продължим да помагаме на Украйна“, подчерта той, в интервю за телевизионния канал Sexta.

„Знам как незабавно да прекратя войната: спирам да предоставям военна помощ на Украйна и Украйна трябва да се предаде в рамките на няколко дни“, каза ръководителят на дипломацията на ЕС. „И това е, войната свърши. Но как свърши войната? С победена, окупирана страна, обърната в марионетна държава като Беларус, лишена от своите свободи. Така ли искаме да сложим край на войната?”, коментира Борел.

В същото време Борел твърди, че ЕС „не е воюваща страна“ в конфликта, тъй като „не се намесва пряко“.

„Тези, които казват: „Искам мир и най-добрият начин да го постигнем е европейците да спрат да помагат на Украйна“, честно казано, не знам в какъв свят живеят“, добави още Борел.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!