Горещи новини

Бомбата с пенсиите ще гръмне седмица след изборите

| 12:52

„Бомба със закъснител е заложена в преизчислението на пенсиите. Тя ще гръмне седмица след изборите на 2 октомври“, това заяви бившият депутат и социален експерт от ДПС д-р Хасан Адемов.„Инфлацията изпреварва ръста на доходите. И това е един от сериозните проблеми. Другият е свързан с пенсиите“, каза д-р Адемов, съобщава „Епицентър.бг“. Той припомни как експертите на ДПС осигуриха по 120 лв. добавка за всеки пенсионер в края на миналата година.

„Сега управляващите твърдят, че са повишили пенсиите. Само че, бомбата, която ще гръмне една седмица след изборите, е т. нар преизчисляване. Очакването е всички пенсионери да получат увеличение. Но истината е, че само 1/3 от тях ще го имат“, посочи д-р Хасан Адемов.

„Освен това, увеличението от 1 юли според управляващите е от преизпълнение, но ако догодина няма преизпълнение, откъде ще дойдат парите за пенсии. Необходими са близо 4 милиарда. Ще повишават данъци ли? Казват не! Ще вземат заеми ли?! Дефицит с какво се попълва, попита експертът на ДПС. Адемов допълви, че от ДПС имат отговор на тези въпроси, като първото е да се реши политическата криза, ново управление с антикризисна програма с експертиза.

„Досегашните управляващи твърдят, че инфлацията в България е привнесена отвън. Но статистиката казва друго. Инфлацията в ЕС е 8%, а според официалните данни у нас е 17,3%. Но при храните, които всички пазаруваме – месо, олио и т.н., инфлацията е 40%. Това си е чисто български феномен, заради нерешените проблеми“, допълни той.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!