Горещи новини

Бомбардираха гръцка църква в Газа, десетки са загинали и ранени

-9:12-Razloginfo.com

Късно в четвъртък в гръцката православна църква, приютила разселени палестинци е избухнала експлозия, в резултат на която са загинали и са ранени десетки хора, съобщиха властите в Газа.Мохамед Абу Селмия, генерален директор на болница „Шифа“, заяви, че десетки са пострадали в църквата „Свети Порфирий“, но не може да посочи точен брой на жертвите, тъй като телата все още са под развалините.

Палестинските власти обвиниха за взрива израелски въздушен удар – твърдение, което не може да бъде независимо проверено.

Гръцката православна патриаршия на Йерусалим излезе с изявление, в което осъди нападението и заяви, че „няма да изостави своя религиозен и хуманитарен дълг“ да окаже помощ.

Един от оцелелите заяви пред катарската арабска телевизия „Ал Джазира“, че не е имало предварително предупреждение от израелските военни.

Кръстена на епископа на Газа /395 – 420 г./, църквата „Свети Порфирий“ се намира в частта Ал-Зайтун в стария град на Газа. В дебелите му варовикови стени е вграден сложен интериор с позлатени икони и таванни рисунки. През VII в. храмът е превърнат в джамия, но през XII в. по време на кръстоносните походи отново се изгражда нова църква.

Източник: cross.bg

Последвайте ни:

1 Comments

  1. Чи..та това и иска.Да отстрани сите мюсюлмани и християни от Светите земи и да заграби всичко само за себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!