Горещи новини

Болнични сдружения настояват за подкрепа от държавата заради високите сметки за ток и парно

-17:15-Razloginfo.com

Болнични сдружения настояват за подкрепа от държавата заради високите сметки за ток и парно през последните месеци. „Не можем да спрем тока в операционните, както общините гасят лампите”, пишат те в декларация.Ако сметката на едно болнично заведение през януари 2021 г. е била 20 000 лв. за едно лечебно заведение, то тя сега е над 50 000 лв. Т.е. има около три пъти увеличение. Ако сметката е била 200 000 лв., то сега тя е 600 000 лева, заяви Свилена Димитрова от Българската болнична асоциация.

Налага се да реагираме втори път, защото вместо някаква форма на отговор на първия ни призив, излезе решението на Енергийната комисия в НС, че няма да се компенсират болниците, поставяйки ги в обща група с други субекти, посочи още тя.

По думите й болниците са различни субекти и трябва да бъдат изнесени в отделна група. Те не само че се финансират по различен начин, но имат и различно значение за българите и националната ни сигурност, коментира Димитрова.

Неофициално чух, че ще има някакво решение, което ще компенсира цените на тока. Болниците трябва да бъдат чути, посочи тя.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!