Горещи новини

Бойни патрони в тайник на лек автомобил откриха митничари на Капитан Андреево

| 12:58

Митническите служители откриха контрабандни 50 бойни патрона при проверка на лек автомобил.На 17 март 2022 г. на ГКПП – Капитан Андреево пристигнал лек автомобил с чужда регистрация, управляван от С.Я. Той влязъл от Република Турция. Водачът не декларирал пренасянето на стоки и други валутни ценности. При последвала щателна митническа проверка във фабрична кухина, находяща се в багажното отделение на автомобила, митническите служители открили, укрити в чорапи, два броя картонени кутии, които съдържали общо 50 броя бойни патрона.

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем С.Я., на 50 г., български и турски гражданин, за това, че на 17.03.2022 г. през ГКПП –  Капитан Андреево, обл. Хасково, с лек автомобил с чужда регистрация, е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България без знанието и разрешението на митниците, боеприпаси за огнестрелно оръжие, а именно 50 броя бойни патрони – престъпление по чл.242, ал.1, б. „г“ от НК. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“  в размер на 2000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

Разследването по случая се води от разследващ митнически инспектор при ТД „Митница Бургас“.

Под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково са извършени множество следствени действия, като разследването по случая продължава.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!