Горещи новини

Близо 3000 души посетиха Администрацията на президента в Деня на отворени врати

| 18:17

Близо 3000 души посетиха „Дондуков“ 2 в рамките на Деня на отворените врати на Администрацията на президента. Част от гостите успяха да се срещнат с президента Румен Радев и с вицепрезидента Илияна Йотова, а всички влязоха в кабинетите им. В Деня на храбростта и празник на Българската армия Администрацията на президента отвори врати за граждани, желаещи да се запознаят с работата на институцията.До 17.00 часа посетители разглеждаха Гербовата зала на „Дондуков“ 2, Огледалната зала, президентската библиотека. Те се запознаха със славната история на знамена светини на Българската армия, които бяха изложени в Гербовата зала. На „Дондуков“ 2 можеха да се разгледат униформи на Националната гвардейска част, както и изложба със снимки, посветени на българските военнослужещи, на фотографа Вяра Йовева. Гостите видяха и ордените, които държавният глава връчва, както и подаръци, получени при негови визити.

„Президентът и вицепрезидентът трябва да имат сърце, което да бие за България“, заяви държавният глава на гостите. „Вратите на президентската институция и нашите кабинети с президента Радев са отворени всеки ден за всеки български гражданин, който иска да сподели с нас тревогите или идеите си“, каза вицепрезидентът Йотова.

Държавният глава приветства и 18-годишната Тереза Баевска, която стана „президент за един ден“ и се включи в програмата му днес. Момичето учи в Старопрестолна професионална гимназия по икономика, град Велико Търново.

Илияна Йотова работи днес с Дориан Неделчев. Момчето е от Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ в София и стана вицепрезидент за един ден.

Участието на двамата младежи в част от инициативата за кариерно ориентиране „Мениджър за един ден“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България и е достъпна за младежи, ученици и студенти от цялата страна.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!