Горещи новини

Близо 200 000 къса контрабандни цигари откриха митничари скрити в заготовки за врати

-11:16-Razloginfo.com

Близо 200 000 къса контрабандни цигари, укрити в заготовки за врати, откриха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.На 17.04.2023 г. на МП Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът – турски гражданин,  представя редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Франция. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура.  При последвалия физически контрол, след разопаковането на 18 кашона със заготовки за врати, под шперплат на външна облицовка, захваната за дървена рамка, са открити  9900 кутии  /198 000 къса/ цигари с турски акцизен бандерол.  Тютюневите изделия на стойност 63 736 лева са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!