Горещи новини

Близо 2 000 000 българи са се преброили електронно до днес

-10:15-Razloginfo.com

Към 6 часа тази сутрин електронно са се преборили 1 937 000 души, което означава, че до края на този ден ще преминем 2 млн. души. Това заяви председателят на НСИ Сергей Цветарски. Най-големият процент на преброилите се електронно е в София, почти 50%. На второ място е Варна с 35,5%. Изненадващо от самото начало е активността в Габрово, където 30% са се преброили. В Кърджали и Смолян са около 10%.Когато преброителите не ни намерят в дома ни оставят бележка с телефон, на който е добре да се обадим, за да се разберем кога ще е удобно ново посещение.

Ако не сме се преборили онлайн, преброяването по домовете отнеме около 30 минути.

Кодът, който се генерира след онлайн преброяването може да се предаде по няколко да бъде оставен на вратата, който да бъде взет от преброителите.

Всеки преброител носи идентификационна карта със снимка. Телефонът, на който всеки може да се обади, ако се осъмни в нещо е *2021.

Не е изключено да се удължи още веднъж срокът за преброяване, обмисляме го и следим резултатите. Отлагането на електронното преброяване внася много проблеми на класическото преброяване по домовете.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!