Горещи новини

Благоевград, Разлог и Банско ще разработват общ туристически продукт

-17:11-Razloginfo.com

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и градоначалниците на Разлог и Банско – Красимир Герчев и Иван Кадев обсъдиха възможности за разработване на обща стратегия, в посока развитие на зимния туризъм в областта.Идеята е да бъдат използвани всички природни дадености в отделните териториални единици за създаване на общ туристически продукт.

„Имаме реален шанс Благоевградска област да се превърне във водеща атрактивна дестинация за туристи от цял свят.

Разполагаме с планински райони, термални извори, чиито потенциал трябва да бъде използван на 100%.

Благоевград вече има и проект на ПИРО, който дава реални възможности за всичко това. Категоричен съм, обаче, че за да постигнем голямата цел, трябва да се обединим и да работим в една посока, всички заедно“, коментира кметът Стоянов.

Кметовете на трите общини обсъдиха и възможности за използване на европейски средства за реализиране на намеренията.

Предстоят да бъдат организирани и последващи срещи, на които ще бъдат поканени и кметовете на останалите общини в областта.

„Смятам, че всяка една община трябва да бъде солидарна и да помага с каквото може на другите. Това се отнася както за големите цели, така и за моменти, в които дадено населено място се нуждае от нещо конкретно“, коментира Стоянов.

В тази връзка днес Община Благоевград насочи две водоноски към Гърмен и Огняново, където има липса на вода, заради разрушен водопровод, вследствие на обилните валежи през изминалата седмица.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!