Горещи новини

Бисера и Лидия със съвременна интерпретация на автентична песен от Разложкия край (ВИДЕО)

-11:36-Razloginfo.com

„Гледай ме“ – магнетичната сила на жената, пресъздадена от атрактивния дует Бисера и ЛидияВ навечерието на Деня на влюбените атрактивният дует Бисера и Лидия представя новия си проект „Гледай ме“ – изцяло осъвременена версия на автентична песен от Пиринския край, в която традиционният образ на жената е преобърнат, изкарвайки на показ магнетичната ѝ сила и увереност.

Темпераментът на момичетата и тяхното послание са вплетени както в аранжимента (ANP Music Production), така и във видеото към песента (Sky Brothers Films), допълнени от щриха на едни от най-именитите дизайнери в България и участието на модерен балет.

„Гледай ме“ е поредният проект, с който Бисера и Лидия заявяват присъствието си пред широката аудитория като независими артисти, търсещи нови и нови превъплъщения на автентичния си двуглас. Те вече имат няколко издадени проекта, дело на едни от най-именитите композитори и музиканти в България, имащи нюх към стойностни и модернистични съчетания от стилове, звуци и инструменти, сред които Петър Алексиев, Алекс Нушев, Илия Илиев и др. Пленяващият двуглас на дуета е част и от произведения на световно известните музикални продуценти Атанас Зайков – Atazar и Иван Шопов.

Бисера и Лидия са разпознаваеми със своя стил на пеене, държащ линията на автентичния двуглас, който все по-рядко бива изпълняван. Те развиват едновременно два стила в репертоара си – традиционен и „модерен“ фолклор, като самопродуцират изцяло всичките си проекти.


Повече за „Гледай ме“:

„Гледай ме“ е автентична песен от Пиринския край. Вземайки част от текста ѝ, дуетът Бисера и Лидия пречупват смисъла през призмата на съвременната жена, имаща смелостта да заяви себе си в света на любовта с магнетизъм и увереност.

За модерното звученето на песента дуетът отново се доверява на професионалистите от ANP Music Production (Петър Алексиев, Алекс Нушев и Атанас Борисов), които вдъхновени от съвременните тенденции на световната сцена създават закачливия и пленяващ аранжимент, въздействащ на подсъзнателно ниво, благодарение на симбиозата от електронни звуци и китарата на Алекс Нушев.

Във видеоклипа на песента момичетата залагат на изцяло студийно заснемане, с което да провокират още по-разчупен поглед върху крайния резултат.  Sky Brothers Films, в лицето на Радостин Събев – Шошо, изкарва момичетата от зоната им на комфорт, като режисира динамични танцови сцени и емоционални статични кадри, в които погледите им да разказват истории. Изцяло съвременния прочит е допълнен от движенията на нашумелия балет Nana Dance Project, с хореограф Николая Димитрова.

За визиите си Бисера и Лидия се доверяват на едни от най-изтъкнатите дизайнери в България. Албена Александрова, дизайнер на „Рошавата гарга“ и четирикратен носител на най-престижната награда за мода в България „Златна игла“, съчетава елементи, с които да онагледи бунтарския характер на песента. Дори се вдъхновява от нея и я използва за представянето на новата си колекция „Омайна“ на най-елитното събитие за мода в България – „Златна игла“ 2023, където Бисера и Лидия също се включват в ревюто – едновременно като певици и модели. Втората визия е дело на дизайнера на официална и булчинска мода Христо Чучев, който изработва двете рокли със специално подбрани цветове и материали, с които да представи нежността, пъстротата и красотата на българската жена. За третата си визия момичетата се вдъхновяват от известния гримьор-стилист Валентина Лелюх от Украйна, с което да допълнят палитрата от образи, притежавани от всяка една жена.

С песента си „Гледай ме“ Бисера и Лидия отправят послание към дамите гордо да заявяват себе си и да отстояват мечтите си, а към господата – да ги подкрепят и да не забравят, че без тях животът им е пропилян.

Последвайте ни:

1 Comments

  1. Как може да съсипвате всичко, до което се докоснете!
    Оставете поне нещо неопетнено.
    Като не можете да създавате вие, не посягайте на създаденото от друг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!