Горещи новини

Бимбалов: Организаторите на днешните протести стояха послушни до щедрия, с нашите пари, Борисов

| 13:59

„Организаторът на предстояща днес блокада – здрав, добре отгледал се самец с мощен врат и опънато чело – ми обяснява разпалено от телевизора, че инфлацията не била “некви 12 там процента, а СТО процента!”. До него, представен като “гражданин” негов ортак започва експозето си с думите, че “имал опит с децата”, което ми създава достатъчно вътрешен дискомфорт, но успявам да не сменя канала и чувам как “хубаво сме помагали на украинските дечица, ама да помислим и за нашите, българчетата”.“Това пише в свой профил във Фейсбук Радослав Бимбалов.

Вярвам в правото на всеки да протестира. Смятам, че протести трябва да има непрекъснато и всяка власт трябва да чува ежедневно гняв под прозорците си. Спокойната власт ражда по-големи корупционни чудовища. Прекрасният пример за това е властта на ГЕРБ, която повече от десетилетие си подсигуряваше тихо, покорно народонаселение, купувайки местни управи и неформални лидери, профсъюзни лидери и браншови организации.

Ще преглътна някак факта, че организаторите на днешните стачки до онзи ден стояха безмълвни, послушни и безгласни, близо до лапата на щедрия с нашите пари Борисов. Дори ще подмина детайлчето, че тези, които шумно не одобряваха блокадата на Орлов Мост днес ще паркират камионите си по кръстовищата. Но ще гледам внимателно какво се случва. И ако ми се натрапи буквата Z от някой камион, няма да си кажа, че това е случайност.

Целта на протестите не е да плашат демокрацията, а да я отстояват.

Радослав Бимбалов, Фейсбук

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!