Горещи новини

Биатлонистите на Банско завършиха успешен сезон, погледът им е към зимната олимпиадата

-15:04-Razloginfo.com

След много трудния, но изключително успешен сезон за биатлонистите от Банско, националите Благой Тодев и Даниела Кадева продължават интензивната си работа. Те заминаха на подготвителен лагер в Австрия, където ще продължат тренировките на сняг.

Треньорът им от Клуба по биатлон „Банско 2019” Георги Джолев ги предава в ръцете на националните треньори Андрей Кашпирович и Борислав Панков, които имат за задача да ги поддържат в перфектна кондиция през последния стадий на олимпийския цикъл. Състезатели и треньори живеят с надеждата, че зимните олимпийски игри през 2022 г. в Пекин ще се проведат и се готвят за достойно представяне на българския отбор. Даниела Кадева вече има място в олимпийския ни тим, с голяма вероятност и младият Благой Тодев ще се пребори за квота. Дафинка Коева пропусна състезателен сезон `2021, но също има шансове да набере необходимите точки за квота.„Банско няма да измени на традицията да участва с биатлонисти на всяка зимна олимпиада”, уверен е Георги Джолев, който заедно с Ирина Никулчина поставя началото на тази традиция с участието им в Лилехамер, Норвегия през 1994 г.

Треньорът Георги Джолев е горд с постиженията на клубните състезатели, които са в националните А-отбори и при мъжете и при жените. Най-младият в националния мъжки отбор е Благой Тодев. На 19 години вече е двукратен абсолютен републикански шампион – за 2020 г. и за 2021 г. Благой стана носител и на Купата на България по биатлон за 2021 г. Той успя да се класира сред най-добрите и на Свеветовната купа с девета позиция в спринта и две единадесети места – в индивидуалния старт и в преследването. Даниела Кадева продължава да е най-добра в стрелбата българска биатлонистка и с Милена Тодорова са в челото на женския национален А-отбор на България. Кадева постигна две втори места на Държавното първенство и стана шампион на индивидуалния старт с минимум грешни изстрели. На Световната купа тя зае достойнното 41 място.

Постиженията на биатлонистите от Банско, както и на целия български отбор, заслужават адмирации, предвид затрудненията, свързани с пандемичните ограничения. Въпреки здравословни проблеми и карантинни ограничения, те съумяха да запазят отличната си форма и да не се огънат психически от трудностите.

С отлични постижения през целия сезон са и по-младите състезатели от Клуба по биатлон „Банско 2019”, които се подготвят от олимпийската медалистка Ирина Никулчина и от Елена Дурчова. Те работят с 45 деца и младежи, които категорично и успешно заявяват претенциите си призови места на всички състезания, в които участват, а 18-годишният Благовест Стоянов вече е в националния Б-отбор на мъжете.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!