Горещи новини

Бетонираха дърво в центъра на Русе

| 14:51

Бетонирано дърво предизвика множество негативни реакции сред русенци. Снимка от възмутен гражданин обиколи социалните мрежи и стана повод за  дискусия за това чия е идеята и кой е излял бетона.Дървото се намира на малка улица в центъра на града, известна с архитектурните си шедьоври- Семизовата и Симеоновата къща. Около ствола на дървото е изграден кофраж, а в основата, върху корените е излят бетон. Минаващи край него русенци изпадаха в недоумение

Те ще изсушат дървото, защото цимента е в корените. Tо сигурно e стогодишно дърво, див орех, но това ще повреди дървото, заяви жителка на Русе.

Човекът , разпространил снимката  в социалната мрежа, лично дойде на място да се увери дали замисълът за изграждане на бордюр около ствола няма да повреди дървото. Мирослав Малчев обясни, че русенци са били подразнени най-вече от вида на бетона изсипан в корените. Добави, че  никой не е знаел кой е извършил това и на кого му е хрумнала идеята.

В първия момент като видях как е бетонирано дървото се възмутих, защото ми се видя много недомислено – стогодишно дърво да бъде по този начин бетонирано. Сега на място го виждам и има някакво циментово мляко, което ще се махне и дървото ще може да се полива, но както изгледаше по снимките – беше като кофраж някакъв, твърди Мирослав Малчев.

От градската управа обясниха, че старото заграждение около дървото е било начупено. На общинска фирма е било възложено да премахне изпочупената каменна кашпа и да изгради нов бордюр, който след това ще бъде засипан с пръст и мястото около дървото ще се облагороди

От общината в Русе уточниха, сместа, с която е залят коренът на дървото, е циментово мляко. Предстои, след като изсъхне, то да бъде премахнато.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!