Горещи новини

Бербатов става треньор в „Етър“ Велико Търново

-17:40-Razloginfo.com

Димитър Бербатов ще стане част от треньорския екип на „Етър“, съобщава изданието „Велико Търново спорт“. Очаква се още следващата седмица голмайстор номер 1 в историята на националния ни отбор по футбол да се присъедини към лагера на „виолетовите“ в Южна България и да започне работа персонално с нападателите на „Етър“.

„Бербатов ще дойде да започне може би стаж в „Етър“. Ще бъде официално част от екипа. Където и да съм бил треньор досега, той винаги е идвал да тренира с нас. Но сега вече ще е под друга форма – като лицензиран треньор, като човек, който ще се занимава персонално с нападателите. Вероятно ще дойде още на лагера, после ще пътува до Велико Търново. Така че ще бъде занапред част от моя екип“, заяви треньорът на „виолетовите“ Александър Томаш.

„Ние сме израснали заедно, още от общежитието на ЦСКА. Това, че той се разви като футболист и личност до това ниво, само показва какъв човек е“, коментира Томаш.Наставникът на „Етър“ призна, че преди да подпише с „болярите“ е отказал далеч по-добра оферта заради условието, че трябва да отиде само с един от екипа си. „Екипът ми е нещо, което ме прави силен – всеки един от нас е силен в своите аспекти“, добави Томаш.

Неотдавна Димитър Бербатов придоби лиценз „А“ от Националната спортна академия, като следващата стъпка в треньорското му развитие е лиценз PRO от УЕФА. Въпросният лиценз дава право да се ръководят мачове от родния елит, както и националните гарнитури на страната. Европейската централа обаче има условие – обучението не може да започне, ако даден кандидат няма за определен период официално стаж като треньор във Втора лига или като помощник в Първа лига.

Източник: bnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!