Горещи новини

Бензинът слезе до ценовите нива от март 2022 година, дизелът – не

| 16:34

Цените на основните горива по бензиностанциите в страната достигнаха нива, които бяха в сила през март, т.г., показват последните данни на специализирания портал Фуело. За днес средната стойност на литър от най-масовия бензит А-95 е 2.86 лева, като вземем предвид и отстъпката от държавата и от картите за лоялни клинети на някои вериги, реално зареждането на литър слезе до 2.6-.2.62 лева за литър. Така само за последните 30 дни поевтиняването на този вид гориво е с 9 стотинки.Поевтиняването на бензина обаче не се прехвърли и при дизела. Цената на литър при него остава твърдо над 3 лева, посацват още данните. Днес собствениците на дизелови автомобили плащат средно по 3.30 лева за литър, като само в три от десетте най-големи вериги цената е под средната. Все пак нека припомним, че в началото на септември литър от дизела вървеше средно по 3.37 лева.

Според експерти от бранша, тенденцията за поевтиняване на горивата ще продължи и през декември. Една от причините е намаляване на потреблението през зимните месеци и наличието на сериозна конкуренция сред веригите бензиностанции. Явно и „Лукойл“ решил да покаже добра воля, тъй като по-ниските цени на дребно на практика отразяват падането на цените на едро.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!