Горещи новини

Белица и Якоруда помогнаха на пострадалите от пожара в село Кръстава

-14:13-Razloginfo.com

Два буса с храна, дрехи и посуда закараха от община Белица в пострадалото от пожар село Кръстава. Дали и 10 000 лева, които събрали за много кратко време. Най-активни били хората от село Краище. Читалището в с. Кръстава било пълно с храна, дрехи и посуда и заради това за момента не трябва повече. Парите били преброени няколко пъти, включително и пред кмета на селото, както и пред ходжата.Над 10 човека от община Белица закарали парите и продуктите, и не пропуснали да отидат на място при пожара. Видели, че хората работят усилено и чистят щетите от техните къщи. Семейство Горелски от с. Горно Краище услужили с превоз, и  имамът на град Белица Ахмед Горелски, който бил с другия бус. Селман Мехмед, Исмаил Исмаилчев, Селим Селим и другите момчета  помагали в пренасянето на продуктите. Медие Хахньова организирала всичко в с. Горно Краище и била в основата на събраните дарения в нейното село.

Ето даренията по населени места:

  1. Краище – 4, 320
  2. Горно Краище – 4, 048
  3. Дагоново – 740
  4. Белица – 510
  5. Магазин Явката / кутия / – 232
  6. Якоруда – 150

Ще бъде пусната банкова сметка, на която ще може да се превеждат пари.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

5 Comments

  1. Zaglavieto triabva da e Belitca i Krashte pomognaha na postradalite ot s.Krastava . Qkoruda sas 150 leva kakvo e tova sram i pozor

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!