Горещи новини

Без тест на влизане в Гърция при наличие на европейски сертификат

| 13:35

Гърция премахна изискването за отрицателен тест при преминаване на границата за притежателите на европейския зелен сертификат, но за останалите пътуващи то остава в сила. В същото време изтича валидността на сертификатите на много ваксинирани гърци, които не са си поставили бустерна доза ваксина срещу Covid.Здравното министерство в Атина анулира от днес над 300 хиляди сертификата без бустерна доза и преминали 7 месеца от втората. Притежателите им се считат за неваксинирани и са задължени да представят отрицателен тест при отиване на работа, както и в търговските магазини и заведенията.

За гърци и чужденци, ваксинирани в държави извън Европейския съюз, сертификатите се признават след легализация в Гърция. Ваксинираните в България преминават граница до 9 месеца след втората доза, но в страната за посещение на обществени места са валидни до 7 месеца. Сертификати с бустерна доза са без ограничения.

Властите тестват на избирателен принцип влизащите в страната.

От Съвета за контрол на пандемията предлагат ограничителните мерки да останат до края на февруари, а маските до началото на лятото.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!