Горещи новини

Без следа: Второ денонощие издирват Сашко в Перник, доброволци претърсват града

| 8:56

Без резултат тече издирването на 12-годишното момче с аутизъм от Перник, което изчезна вчера. Мащабна самоорганизация на доброволци тече в социалните мрежи. Над 6 хиляди души споделят информация за издирването във Фейсбук групата „Да намерим Сашко“.Освен местни хора, доброволци от страната пристигат в града и се включват в търсенето. В социалните мрежи непознати хора се организират от София и други градове на страната, за да могат заедно да се придвижват към мястото на издирването.

Претърсват се познати места на детето и входове на кооперации. Доброволци претърсват района и с лична техника и дронове. Освен местната полиция и власти, в търсенето се включиха и спецчасти, за издирването са изпратени подкрепления и хеликоптер, дронове, термокамери и специално обучени кучета.

Няколко сигнала, че момчето е намерено, не се потвърдиха в рамките на деня. Според различни очевидци, Александър е бил в центъра на града, където е и домът му. Детето е облечено със сиво яке и носи розова играчка. През деня подобна играчка беше открита, но родителите са категорични, че не е същата, с която е бил Сашко. Намереният сив суичър също не е неговият.

Според споделеното, детето, което вече вероятно е много изморено, гладно и премръзнало, обича кроасани, но едва ли ще отговори на викове и ще се страхува от непознати.

Последният сборен пункт на доброволците е при 6то училище. От полицията са помолили да не се качват повече доброволци на Профилакториума, тъй като там са Специалните части и доброволците биха попречили. Призивът е да се обхождат кварталите, паркове и града като цяло.

Александър изчезна вчера към 16 часа, докато е бил на разходка с баща си. Работи се и по версия отвличане.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!