Горещи новини

Безплатни учебници за всички ученици от догодина

| 19:39

Учебниците по образователната подготовка от 1-и до 12-и клас ще бъдат безплатни от учебната 2023/2024-а. Това заяви образователният министър акад. Николай Денков в отговор на въпрос на депутата Мукаддес Налбант дали предстоят промени в постановлението за безплатните ученици.

„В коалиционното споразумението е разписано, че ще бъдат осигурени безплатни учебници за всички ученици по общообразователните предмети до края на обучението. Обсъждахме дали да влезе в бюджета, който беше приет наскоро, но се оказа, че чисто технологично нямаше как да подготвим учебниците по този режим за следващата учебна година. Затова дискусията с министерството на финансите приключи, че ще включим този процес с актуализацията и ще стартираме процеса, така че безплатните учебници да могат да влязат в употреба от учебната 2023/2024 –а”, заяви министърът.

Той уточни, че след актуализацията на бюджета ще бъдат направени и изменения и допълнения, с които да  бъде регламентирана тази възможност.

По време на изслушването си в образователната комисия акад. Денков обясни още, че МОН стартира предглед на учебните програми, който трябва да бъде готов до края на учебната година, а летните месеци ще бъдат прегледани и учебниците.

Източник: namoreto.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!