Горещи новини

Бегачите на Ски клуб „Банско” взеха златото

| 15:09
Златните медали при мъжете в Държавното първенство по ски бягане в Боровец са за Ски клуб „Банско”!Тодор Малчов се качи три пъти на най-високото стъпало на почетната стълбица, за да получи златните медали в индивидуалното на 15 км класически стил, преследването на 15 км свободен стил и индивидуално на 15 км свободен стил. Неизменно до него за сребърен медал се качваше другият топ състезател на Ски клуб „Банско” Даниел Пешков. Размяна на местата имаше в спринта на 1,5 км, в който победител стана Даниел, а Тошко се класира трети.
14-годишната Никол Кленовска беше допусната да се състезава в по-горна категория – при девойки старша възраст. Талантът и́ веднага пролича с две четвърти места на 5-километровите дистанции в класически стил и преследване, а в дисциплина индивидуално свободен стил на 5 км дебютантката успя да спечели бронзов медал.
Всички медалисти са възпитаници на треньор Елена Петакова от Ски клуб „Банско”. Тя изпраща в четвъртък Тодор Малчов и Даниел Пешков да се състезават за националния тим на Младежкото световно първенство в Норвегия.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!