Горещи новини

БДЖ с допълнителни мерки за сигурност във влаковете по време на великденските празници

-17:39-Razloginfo.com

„Български държавни железници“ (БДЖ) предприема допълните мерки за сигурност във влаковете във връзка с великденските празници и очакваното повишаване на потока от пътници, съобщиха пред БТА от пресцентъра на националния железопътен превозвач.От дружеството увериха, че пътниците трябва да бъдат спокойни за сигурността си, тъй като БДЖ полага всички усилия да я гарантира, работейки в тясно сътрудничество с органите на реда.

Дружеството предоставя периодично на МВР списък с т. нар. рискови влакове, които обикновено са вечерните и нощните, но решение на вътрешното министерство е в кои от тях да осигури двойка патрулиращи полицаи, спрямо ресурса, с който разполага.

От БДЖ съветват пътниците при забелязана нередност веднага да сигнализират на длъжностните лица – кондуктор и началник-влак, които са инструктирани как да реагират в определена ситуация. Ако във влака има патрулиращи полицаи, те също трябва да бъдат уведомени. При липсата на представители на реда, полицейски патрул ще бъде извикан на най-близката следваща гара, информират от БДЖ.

Във връзка с един от последните регистрирани инциденти, при който полицай пострада от барикадирал се пътник във влак, от БДЖ увериха, че персоналът във влака е реагирал спрямо своите правомощия.

По информация на МВР инцидентът е станал в 02:50 часа на 9 април. Дежурен наряд от групата за опазване на обществения ред (ГООР) при Второ районно управление – Русе е изпратен за съдействие на наряд от Зоналното жандармерийско управление в града на гара разпределителна. Сигналът е за буйстващо лице с незакупен билет по направление София – Силистра, отказващо да слезе от влака. Същевременно мъжът заплашвал полицейски служител с нож. Поради надграждаща се агресия от страна на пътника е изпратен втори екип на ГООР, както и служители на сектор СТД при Областна дирекция на МВР – Русе, които успели да неутрализират барикадиралия се в купето на влака нарушител. По време на неутрализирането мъжът нанесъл порезна рана в областта на дясно коляно на един от полицейските служители и се самонаранил в областта на челото. Откаран е от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в УМБАЛ Канев – Русе и след обработка на раната е настанен за лечение.

БДЖ информира още, че ще осигури над 12 700 допълнителни места за предстоящите почивни дни по повод Великден. За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!