Горещи новини

Баня ще отбележи своя празник на 2 юли

| 18:47
Баня – селото, от чиито земни недра извира лековита минерална вода, превърнало се в предпочитана дестинация за балнео и Спа ваканция, ще отбележи празника си в три последователни дни, от 30 юни до 2 юли.Инициативите започват на 30 юни с еко поход , а на 1 юли ще има рисунка на асфалт.
Всяка година, в първата събота на месец юли, банялии честват Празника на моето село с концерт на площада.
Тази година, празникът ще бъде предшестван от поход до местността „Камено“ . На 30 юни (четвъртък), от 17:00 часа, Кметство село Баня и НЧ „Просвета-1908“ огранизират поход по еко пътека „Женско бърдо“, като крайната цел ще бъде величествения камък, който се издига край селото в посока Банско.
В петък, 1 юли 2022г., от 17:00 часа, при Старата Българска баня ще се проведе рисунка на асфалт. Децата ще творят с цветни тебешири на тема: „Водата – извор на живот“ .
Народната певица Ирина Паскалева ще весели с песните си всички жители и гости на Баня за традиционния събор на селото, а самодейните състави към НЧ „Просвета-1908“ за пореден път ще пеят и танцуват от сърце за родното си село.
Концертът ще започне в 18:00 часа, в събота, на площада пред Кметството.
Всички желаещи да се включат в тазгодишните мероприятия, посветени на празника на село Баня, трябва да заявят своето участие на тел.: 0898 772 821, до 28 юни.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!