Горещи новини

Баня отбеляза своя празник

| 10:00

По традиция, в първата събота на месец юли банялии от всички краища на страната се събират в родното си гнездо, за да се повеселят и отбележат празника на своето родно място.


Специален гост на празника беше Петър Стоянов – президент на Република България (1997-2002).

Празничната програма, подготвена от самодейците на НЧ „Просвета-1908“, беше палитра от стилове, която постоянно люшкаше хората в миналото с хубавите народни песни, които огласят Баня от незапомнени времена, и в бъдещето, със съвременните танци и песни, които младото поколение с толкова голямо вълнение изпълнява.

Хванати ръка за ръка, самодейците образуваха туптящото сърце – сърцето на нашата Баня и от чистите, невинни ръце на милите ни деца, излетяха гълъби, за да покажат, че Баня ще се извисява високо в мир, любов и хармония.

Народната певица Ирина Паскалева весели стотиците жители и гости, дошли на площада в Баня. Празничният концерт завърши с кръшно хоро, с пожелание за здраве и просперитет на любимото родно село Баня.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!