Горещи новини

Банско се оказа най-популярният ски курорт в света

-14:10-Razloginfo.com

Родният Банско се оказа най-популярният планински курорт в света сред любителите на ските. Експерти по туризма в money.co.uk разкриха къде хората предпочитат на да карат ски в различните части на света.Според проучване на експертите българският Банско е най-популярният ски курорт в световен мащаб, оглавяващ списъка в 11 държави. Сред най-известните зимни дестинации са още 10 европейски курорта, сред които Обертауерн в Австрия и Морзин във Франция.

Мащабната справка прави мащабен списък от над 1100 ски курорта по целия свят, анализирайки данните от търсенето с Google. Така става ясно къде светът иска да кара ски най-много, а именно – родният Банско е със златен медал като най-популярен ски курорт в света. Гордостта на зимния туризъм у нас се оказва най-търсеното в Google място за ски в 11 държави.

Най-големите мераклии за ски в Банско идват от Израел, Кувейт, Северна Ирландия, Катар, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Таджикистан и Украйна.

На второ място се нарежда Аспен, който е най-популярният ски курорт за гражданите на девет страни по света – Белгия, Бразилия, Кения, Нигерия, Пакистан, Филипините, Полша, Самоа и Сан Марино.

На трето място е Обертауерн, четвърти е Цермат, последван от Уислър в Канада, Банф, Морзин във Франция, езерото Тахо в САЩ, Селва в Италия, Джаспър и Биг уайт.

Източник: bansko.net

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!