Горещи новини

Банско се готви да вдига цените двойно, разчита на чужди туристи

-9:05-Razloginfo.com

В разгара на четвъртата вълна на ковид кризата, данни на министерството на туризма сочат, че едва около 13% от българите са планирали зимна почивка тази година. Месец преди откриването на зимния туристически сезон, в Банско хотелиери и ресторантьори се оплакват от липса на персонал. Уверяват, че контролът по спазването на мерките ще е сериозен, съобщава БНТ.

Георги Думанов е собственик на семеен хотел в Банско. Заради слабия туристически сезон миналата година, голяма част от персонала му се преориентирал в други сфери.

Срещаме голям проблем с персонала, макар че ние сме малък хотел и разчитаме много на семейството, но все пак не може без персонал. Все още търсим хора, казва Георги Думанов, собственик на хотел.

От туристическия бранш се надяват тазгодишният зимен сезон, за разлика от миналия, да бъде успешен. Добавят още, че ако се налага затягане на мерките, то за тях би било по-добре да бъдат въведени спешно в момента.

Ако се налага локдаун, ние сме за спешното му въвеждане, защото тези 20 дни, които се надявам, ако се наложи, да бъдат сега, а не в разгара на сезона. Защото тогава оставаме без приходи, без резервации, казва Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско.

Заради драстичното поскъпване в цените на тока и газта, нощувките, както и ски картите също се очаква да поскъпнат двойно. Затова хотелиерите разчитат предимно на чуждестранни туристи.

Изключително благоприятно е за България, това, че само ние признаваме руските ваксини и сме един от малкото курорти, може би единствения, който ще приема руски туристи със сертификат с руска ваксина, казва Георги Думанов, собственик на хотел.

Какви ще бъдат мерките по лифтовете още се обсъжда, а цената на картите за съоръженията вероятно ще достигнат 100 лева на ден.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!