Горещи новини

Банско се включи в Европейската седмица на мобилността

-19:01-Razloginfo.com
За поредна година община Банско се включи в Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември. В Банско и селищата от общината бяха организирани поредица от инициативи за повишаване безопасността на движението и насърчаване активния начин на живот.Седмицата на мобилността започна с откриването за движение на новопостроената улица „Гранит” край река Глазне, с която се облекчава трафика в Банско и се създава удобство за туристите през зимния сезон за по-лесен достъп до ски зоната.
Дирекция „Национален парк Пирин” се обърна към всички с предизвикателство „Ходи пеша, а не с кола – част 2” с условие за извървени пеша не по-малко от 7000 крачки поне през един ден от седмицата на мобилността.
Най-много дейности имаше в Деня на безопасността на ROADPOL на 21 септември. Целта на акцията беше нула фатални инциденти при пътнотранспортни произшествия в този ден.
НУ „Паисий Хилендарски съвместно с РУ Банско се присъеди към инициативата като организира радиочас и беседа в училището, свързана с тазгодишното мото „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“, последвани от велопоход в парка и раздаване флаери на кампанията.
СУ „Неофит Рилски“ се присъедини към начинанието с велопоход под мотото „Пазете ни на пътя“ и беседи в час на класа на тема безопасност.
В Европейския ден без загинали на пътя в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Места бяха проведени различни мероприятия, чиято цел е учениците да осмислят своето безопасно поведение като участници в движението по пътищата.
Учениците от Гимназия по туризъм ,,Алеко Константинов“ се присъединиха към Европейската седмица на мобилността с дейности под мотото „Устойчива мобилност за здравословен начин на живот“. Специалисти проведоха инструктаж за безопасното предвижване по пътищата. Нагледно учениците бяха запознати с важността и значението на пътните знаци, с правилното пресичане на светофар, преминаване по пешеходна пътека и ЖП – прелези, подлези и надлези, движение в градски и извънградски условия.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!