Горещи новини

Писта Томба прие стартовете за Купа „Капи” и Купа „Пирин” в Банско. Борислав Хаджистоянов с три първи места при старшата възраст

-16:01-Razloginfo.com

Броени дни преди световният мъжки елит в ски алпийските дисциплини да пристигне в Банско, на писта Томба на Бъндеришка поляна се проведоха стартовете за Купа „Капи” и Купа „Пирин”.

В четири последователни дни, от 2 до 5 февруари, близо 90 момичета и момчета от 14 до 16 годинишна възраст премериха сили в дисциплините гигантски слалом и слалом на перфектно подготвени трасета.

Най-напред младите надежди на България се състезаваха за Купа „Капи”. Състезанията за купа „Капи“ се провеждат в памет на Димитър Думанов – Капи, който беше дългогодишен национален състезател по ски-алпийски дисциплини, един от най-изявените скиори на Банско, постигнал значителни успехи в България и чужбина.В гигантския слалом момичетата и момчетата на ски клубовете „Юлен” и „Банско” показаха своите умения, като завоюваха челни места.

В младша възраст състезателката на СК „Юлен” Станислава Слаева се класира на второ място, а съотборничките й в старшата възраст окупираха първите три места, като Бояна Радева се класира на първо място, следвана от Стефани Вълева и Виктория Вачева, а представителката на СК „Банско” – Симона Цекова зае престижното осмо място.

Иван Кузманов от СК”Юлен” при момчетата старша възраст се класира на второ място, а до него застана съотборникът му Тервел Замфиров, който зае трето място.

В дисциплината слалом за Купа „Капи” при момичета младша възраст, Санислава Слаева (СК”Юлен”) се класира пета. При момчетата от същата възрастова група с най-предно класиране е Светлин Петров (СК”Юлен”) с четвърто място, Костадин Касапинов (СК”Юлен”) е шести, а представителя на СК „Банско” Димитър Янев се класира осми.

В старшата възраст – първо място за състезателите на СК „Юлен” Бояна Радева и Борислав Хаджистоянов, а Тервел Замфиров (СК”Юлен”) се класира четвърти.

На 3 и 5 февруари в същите дисциплини състезателите се впуснаха в надпреварата за Купа „Пирин”. В гигантския слалом при младша възраст с най- предни класирания са състезателките на СК „Юлен” Станислава Слаева и Елена Главчева с шесто и седмо място.

В старша възраст момичетата на Юлен не отстъпиха челната тройка. Първо място за Бояна Радева, следвана от Стефани Вълева и Виктория Вачева. Представителките на Ски клуб „Банско” – Александра Карадимва и Симона Цекова са със седмо и осмо място. При момчетата първото място зае Борислав Хаджистоянов, трето място за Иван Кузманов и пети Тервел Замфиров – и тримата представители на СК „Юлен”.

В дисциплината слалом при момчета младша възраст – седмо място за Светлин Петров (СК”Юлен”) девето за Георги Весков (СК”Банско”) и десето за Костадин Касапинов (СК”Юлен”).

В старша възраст отново призовите места са за състезателите на СК”Юлен”. При момичета първа е Стефани Вълева, втора Виктория Вачева. Борислав Хаджистоянов отново зае първо място, следван от Иван Кузманов, а трети е Тервел Замфиров.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!