Горещи новини

Банско прави кампания в защита на бездомните животни след случаи на хвърлена отрова

-15:12-Razloginfo.com

Кампания в защита на животните, подкрепена от Община Банско, започва от началото на тази седмица.

На много обществени сгради, както и на места с висок интензитет на посещения от граждани и гости са разлепени специални съобщения с апел да не се нараняват бездомни кучета и котки, както и информация за законовата уредба за посегателства над животни.

От Община Банско апелират ако някой стане свидетел на подобно деяние да сигнализира незабавно на тел. 112 или в местната администрация.Председателят на общинския съвет в Банско Димитър Русков коментира, че идеята има много широка цел, която е не само да се предотврати посегателство над бездомни животни, но и когато гости на града идват и водят своите домашни любимци да срещат разбиране от местните хора, да се пази живота на кучета, котки и др. и да няма опасни постъпки, като например да се подхвърля умишлено храна в паркове и други места върху която има отрова или други опасни вещества, които животните макар и на каишка биха намерили и изяли и това да доведе до фатален край.

Посочен е и пример с отровено котенце в село Гостун.

В разлепените съобщение е упоменато и, че посегателствата върху домашни и безпризорни животни е незаконно и се наказва с парична санкция и лишаване от свобода.

А прикриването, премълчаването и бездействието на това престъпление е също противозаконно деяние.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!