Горещи новини

Банско и Боровец са най-изгодните ски курорти в Европа

-21:27-Razloginfo.com

Ски почивките са сред скъпите удоволствия, които почитателите на зимните спортове могат да си подарят и тази година не прави изключение, въпреки ограниченията, свързани с COVID-19, заради които мнозина очакват намаления и отстъпки.

Както всяка година, британската класация на Post Office подрежда най-евтините места, на които може да се карат ски през предстоящия сезон, като подредбата се базира на няколко основни разхода за шест дни като лифт карта, наем на ски екипировка, полудневни ски уроци, чаша кафе, чаша Кола, чаша вино, бутилка бира и обяд край пистите.

България заема първите две места в класацията с Боровец под номер едно с 427, 17 паунда за изброените разходи и Банско на второ място с обща сметка от близо 499 паунда.

 

Следващите три места са запазени, може би изненадващо, за Италия – Бардонекия, Саузе и Сестриере.

На шесто място е френският курорт Морзин във Френските Алпи, който е първият в класацията, който предлага повече писти за напреднали. На седмо място е италианското селце Ла Тюил, разположено във Вал д’Аоста.

Курортът Солдеу, на осмо място, се намира в Пиринеите на територията на Андора, като е идеално за начинаещи и средно напреднали скиори.

Деветото място е за финландския курорт Рука, който се намира на 60 км от полярния кръг и разполага с много маршрути за кроскънтри, както и със сноуборд парк.

Най-нискобюджетният австрийски ски курорт, който влиза в класацията, е Елмау. Той е подминаван от професионалистите и предпочитан от семействата, но можете да комбинирате почивка за всички, тъй като е свързан с лифтове с Кицбюел.

Ето я пълната класация топ 10 на най-евтините ски курорти в Европа за 2021 г.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!