Горещи новини

Банско има европейски младежки шампион по биатлон

-9:11-Razloginfo.com
Победата на Благой Тодев в индивидуалните състезания в първия ден от Откритото европейско първенство по биатлон за юноши в Поклюка впечатли специалистите в този труден спорт. В официалния сайт на IBU / International Biathlon Union / името на новия европейски шампион при младежите е изведено в заглавие като водеща новина.Идвайки от Световната купа в Руполдинг, българинът Благой Тодев се възползва от този опит и показа солидно представяне с най-добро общо време за стрелба и 14-то време на трасето. Въпреки един пропуск в последната стрелба, той успя да вземе победата във финала, описват представянето му от IBU JUNIOR CUP.
„Чувствам се много щастлив от това състезание. Това е първият ми медал от IBU и чувствата са наистина странни, но добри. След последната стрелба бях малко ядосан, защото пропуснах последния куршум, но се чувствам наистина щастлив “, споделя Благой.
Точно такъв – изграден състезател, талантлив, упорит и „малко вита глава, без което един спортист не може да стане шампион”, го описва неговият треньор Георги Джолев от Спортен клуб по биатлон „Банско 2019”. Той и вторият треньор на европейския шампион – Елена Дурчова, са изключително горди, но не са изненадани от постигнатия резултат на нашето момче. 20-годишният Благой Тодев е най-младият състезател в националния А-отбор по биатлон, но успя да завоюва четвъртата квота за Пекин, където ще представя България на Олимпийските игри през февруари.
На 20-и януари амбициозният банскалия участва в две щафети в Поклюка – mix и single, а на 21 януари се впусна в индивидуалната надпревара – 10 км спринт.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!