Горещи новини

Банско въвежда мерки за безопасност във всички туристически и търговски обекти

-16:01-Razloginfo.com

За общи мерки срещу разпространението на COVID-19 в зимните курорти настояват от Националния борд по туризъм. Предложението е мерките да се разработят от държавата, общините, курортите и здравните власти и да се прилагат едновременно на всички места. Ако е необходимо, най-добрите световни практики за безопасност на туристите трябва да се приложат и в зимните комплекси в страната.

В Банско започва подготовката за зимния сезон, като от курорта са категорични, че ситуацията там не бива да се отъждествява с тази в областта.

Ние категорично споделяме становището на Националния борд по туризъм за единни мерки, категоричен е пред БНТ кметът на Банско Иван Кадев. Очакваме да се разработи единна система на ниво министерство на здравеопазването и общини.

Споделяме и виждането за единна рекламна стратегия, допълни той.“Вчера имахме заседание на кризисния щаб и взехме единодушно решение. От днес пускам заповед до всички туристически и търговски обекти с мерките, които предвиждаме. Те не са по-различни от разписаното в заповедта на министъра на здравеопазването, но създаваме група, която съвместно с полицейските структури, РЗИ и общината, ще следи строго за спазване на изискванията и ще се налагат санкции.Категорично – ще предприемем всички мерки за безопасност. Още през лятото е направена методика за всички обекти, обясниха от местните браншови организации”, каза още Кадев.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!