Горещи новини

Банкомати в Румъния пускат фалшиви евро банкноти

-19:47-Razloginfo.com

Четири обиска текат тази сутрин в Букурещ във връзка със случай, при който банкова институция е била ощетена със сума около 240 000 евро посредством зареждане на фалшиви банкноти евро в банкоматите й, съобщава агенция Аджерпрес.Прокурори от Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) и полицаи от Дирекцията за борба с организираната престъпност осъществяват четири обиска в община Букурещ във връзка с разследване на организирана престъпна група за пускане в обращение на фалшиви банкноти и измама, съобщи ДРПОПТ.

По случая е известно, че през ноември банкова институция е била ощетена със сума около 240 000 евро, като в продължение на три дни в банкоматите й били заредени 486 фалшиви банкноти от по 500 евро. От тях само шест банкноти са били засечени от мултифункционалните апарати, а останалите са били приети.

Банкнотите са част от много опасен тип фалшификация, посочва Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма. Според дирекцията банкнотите са известни и на европейско равнище заради високото качество на фалшификация и поради факта, че не могат да бъдат разпознати с просто око.

В централната структура на ДРПОПТ ще бъдат отведени двама души за разпит, информира още Аджерпрес.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!