Горещи новини

Банката никога не иска пароли. Това е фишинг!

-11:12-Razloginfo.com

Фалшиви имейли от банкови институции призовават бързо да се потвърди акаунта и да се въведе отново името и паролата за достъп.Експерти по киберсигурност предупреждават, че тече нова мащабна фишинг атака и хората не трябва да правят каквото и да било.

„Ако някой ви поиска потребителско име и парола или създаде усещане за стрес, по-добре се обадете в институцията по телефона или използвайте специализираните им приложения“, поясни Ясен Танев, специалист по киберсигурност.

Една от потърпевшите банки знае за тези фишинг атаки и предупреждава клиентите си. „Запомнете! Банката никога не изисква от клиентите си да предоставят онлайн лични и/или банкови данни като парола, имена, ЕГН, адрес, телефон и наличност по сметки.

Ако подозират, че са станали жертва на измама, трябва незабавно да се обадят на контактния център на банката, както и да блокират картите си в мобилното банкиране“, са казва в позицията на банката.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!