Горещи новини

Балканските страни, в които можем да пътуваме без ковид сертификат

| 15:25

Редица балкански страни отмениха или предстои до дни да отменят ограниченията за преминаване на границите си.Dir.bg представи списък с балкански страни, до които пътуваме без сертификат и тест:

Сърбия

През голяма част от пандемията Сърбия остави сухопътните граници със съседните си държави отворени и достъпни с минимални или никакви изисквания.

Северна Македония

От 19 април 2022 г. преминаването на границата със Северна Македония става без ограничения.

Гърция

От 1 май Гърция премахва ограниченията за преминаване на границата си, както и редица ограничения на територията си. Остава изискването за носене на маски на закрито, за което се очаква да бъде премахнато от юни.

Това лято се очаква да бъде отворен нов граничен пункт между България и Гърция при Златоград, който да облекчи трафика по границата.

Албания

Албания премахва ограниченията за преминаване на границата си от 1 май.

Румъния

В началото на март Румъния премахна всички ковид ограничения. Освен с традиционните си посоки като Букурещ, Сибиу, Брашов, Сигишоара, Румъния може да ви провокира за пролетно пътешествие с кола и с редица необикновени дестинации.

Турция

Преминаването на границата на Турция е без COVID ограничения за сухопътните, морски и жп гранични пунктове. Пристигащите със самолет в страната обаче трябва да все още представят тест, сертификат или документ за преболедуване.

Словения

Словения беше една от първите балкански държави, които отмениха всички COVID мерки по границата и вътре в страната.

Черна гора

В Черна гора също влизаме без ограничения. Макар страната да е популярна като лятна морска дестинация заради невероятното си крайбрежие, през пролетта ще имате привилегията да я видите без тълпи от туристи и да имате забележителностите почти само за себе си.

Кипър

Макар за влизане в Кипър все още трябва да представите ваксинационен сертификат или тест, от 19 април са премахнати всички ограничения при преминаване на разделителната линия, която дели острова на Северен Кипър и Република Кипър.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!