Горещи новини
Третокласници, от ОУ “Н. Парапунов“, предлагаха варианти за чисто училище, град, околна среда и планетаОтличиха за проявено творческо въображение ученици от ОУ “Н. Парапунов“ – Разлог в конкурса „Магията на Кукеровден”В СУ „Братя Каназиреви“, в Деня на Земята, призоваха да опазим нашата планетаОтговорността към служители, партньори, консуматори и общността е в основата на Доклада за устойчиво развитие на Загорка за 2020Откраднаха незаключен „Сеат“ в РазлогС шарени яйца и великденски зайчета Великден дойде предварително в РПГ „Никола Стойчев“Осмокласници, от РПГ „Никола Стойчев“, призоваха за грижа към околната среда в Деня на ЗемятаЗаловиха 19-годишен от Добринище, седнал зад волана след употреба на наркотични веществаУченичка, от ОУ ,,Никола Парапунов“ – шеста на Националното състезание „Ключът на музиката“„Мастър шеф” „стъпи“ в НУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – Разлог

Бактерии в червата на детето може да са причина за непослушанието му

Ново изследване на американски учени доказва, че проблемите в поведението на детето могат да идват от бактерии в червата му.

Т.нар. микробиом е причина за някои отклонение като например непослушанието. Знае се, че от флората – всички бактерии, вируси и гъбички, които населяват стомашно-чревния тракт, в голяма степен зависи физическото здраве. Тяхното количество и разнообразие са свързани с имунитета и способността за защита от много болести.

Сега от новото изследване става ясно, че микробиомът на червата влияе и на психичното здраве, дори може да диктува детското поведение.То е свързано с гените, с външните фактори, но също така и с колониите с микроорганизми вътре и извън тялото. В микробиома на червата има около 10 трилиона микроклетки от приблизително 1000 различни видове бактерии, които оказват влияние и на поведението, обяснява Том Шартьн, водещ експерт от университета в Орегон.

Екипът му е изследвал деца на възраст от 5 до 7 години и е анкетирал родителите им. Така е доказал връзка между бактериите, които населяват червата, и поведението им.

Изводът им е, че ако децата не слушат, може да не бъдат наказвани, а да се оцени разнообразието на микроорганизми, които населяват червата им, и да се препоръча как да бъдат подобрени.

Източник: popantofi.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!