Горещи новини

Байдън сменя Херо Мустафа, праща нов посланик в България

| 9:06

Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов посланик на САЩ в България на мястото на Херо Мустафа, която е в България от 2019 г., съобщи Белият дом.Сега номинацията на Байдън трябва бъде одобрена от Сената.

Кенет Мъртън е член на висшата дипломатическа служба, клас „Кариерен министър“. Доскоро е бил временно управляващ посолството на САЩ в Хаити. Преди това е бил главен заместник помощник секретар в Бюрото за глобално управление на талантите, а преди това заместник помощник секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

Мъртън е бил и посланик в Хърватия, посланик в Хаити и заместник изпълнителен секретар на Държавния департамент. Наред с други свои назначения Мъртън е бил икономически съветник в посолството на САЩ в Париж, Франция, изпълнителен асистент в Бюрото по икономически и бизнес въпроси на Държавния департамент и старши наблюдател в Оперативния център на Държавния департамент.

Мъртън получава бакалавърската си степен в Университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърската си степен в Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия. Носител е на множество награди, включително Grande Croix of Honor от правителството на Хаити за подкрепа при земетресение, наградата Ryan Crocker за изключителни лидерски качества в експедиционната дипломация, и хуманитарната награда CORE Shandling. Владее хаитянски креолски, френски, немски и испански език.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!