Горещи новини

Байдън призова собствениците на бензиностанции да свалят цените

| 18:15

Президентът на САЩ Джо Байдън направи обръщение към собствениците на бензиностанции и ги призова незабавно да свалят цената на бензина в страната.„Моето послание към компаниите, към управителите на бензиностанциите и хората, които определят цените, е просто: Това е време на война и глобална опасност. Намалете цената, така че тя да съответства на цената, която плащате за продукта. И го направете сега“, написа американският лидер в Twitter.

Цените на дребно на бензина в САЩ започнаха да се повишават в края на зимата. Това се случва на фона на нарастващите световни цени на петрола, въпреки опитите на Белия дом да противодейства на тази тенденция. По данни на Американската автомобилна асоциация, която следи цените на повече от 60 000 бензиностанции в страната, към 2 юли средната цена на галон обикновен бензин е била около 4,8 долара. През първата седмица след встъпването в длъжност на Байдън като президент на САЩ в края на януари 2021 г. стойността му беше 2,39 долара.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!