Горещи новини

А така! Задължителна ваксинация в Австрия от 1 февруари?

-15:13-Razloginfo.com

В Австрия е започната законодателна инициатива да се наложи задължителна ваксинация в страната, което е възможно да се случи от 1 февруари. Това обяви канцлерът на страната Александер Шаленберг на пресконференция, предава ORF, най-голямата обществена медия в Австрия. Ако се вземе такова решение това ще бъде първата страна от ЕС, която въвежда задължителна ваксинация.„Не искаме пета вълна“, аргументира се лидерът на кабинета във Виена.

Националният локдаун влиза в сила на 22 ноември: най-напред за период за 10 дни, след което ще бъде направа оценка на ситуацията.

Максималният срок за локдауна ще бъде 20 дни. От следващата седмица всички заведения, ресторанти, културни институции, търговски центрове и др. затварят врати. Учениците преминават към дистанционно обучение.

Шаленберг обвини противниците на масовата ваксинация срещу коронавирус за виновници за въвеждането на локдаун.

„Поради сериозността на ситуацията нямаме друг избор, освен да наложим ограничения за всички, за да защитим всички нас и нашата здравна система.

От понеделник се въвежда общонационален локдаун за максимум 20 дни, който ще бъде анализиран след 10 дни и ще приключи автоматично на 13 декември“, каза Шаленберг на пресконференция.

„Стигнахме до трудно решение – решението за незабавно въвеждане на общонационална задължителна ваксинация. То трябва да влезе в сила от февруари 2022 г.“, поясни канцлерът.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

4 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!