Горещи новини

Атлантическият Съвет призова за отмяна на честванията за 3 март

-15:36-Razloginfo.com

Атлантическият Съвет призова за отмяна на честванията за 3 март. На страницата си във Фейсбук те изброяват 3 причини за предложението си и съветват спестените средства да отидат във фонда за подпомагане на Въоръжените сили на Украйна.Вижте какво пишат от организацията:

Правителството на Република България да вземе спешно решение за отмяна на тазгодишното честване на националния празник „3 март“, поради следните съображения:

1. Република България и родолюбивите български граждани категорично не могат и не бива да имат за свой национален празник която и да е дата, която величае политиката и действията на Русия. Историческите факти относно трети март 1878 г. са умишлено укривани и изкривено интерпретирани и до днес, както в българското училище, така и в българските медии. Тези факти категорично сочат, че „трети март“ е просто един момент от дългогодишната, непроменена и до днес, враждебна политика на Русия за подчиняване и завладяване на България и за превръщането ни в руска колония. Трети март внушава и насажда крайно опасно разделение на българското общество и на практика вдъхновява преклонение пред скритото поробване на България и възвеличаване на чужди успехи, постигнати в преследване на чужди интереси.

Такава дата не може да бъде празник за никой родолюбив, просветен и информиран български гражданин.

2. Трети март не е избран за национален празник от българските граждани като техен информиран и осъзнат избор, а беше наложен тихомълком, подмолно и без никакво обществено обсъждане от правителството на БКП и от марионетното комунистическо народно събрание още през март 1990 г., далеч преди всяка демокрация и гражданско общество да имат осъзнат достъп до този избор, като фалшива демонстрация на отказ на БКП от комунистическото ѝ минало и за успокояване на Съветска русия.

За всеки разумен български гражданин в демократична България в 21 век е недопустимо българският национален празник да бъде избран по такъв лъжлив, подвеждащ и предателски спрямо България начин.

3. Агресивната, кървава и непредизвикана война на Русия срещу народа на независима, мирна и суверенна Украйна, война на Русия срещу цяла Европа и срещу всички принципи на международната сигурност и ред, в която Русия заплаши дори с употреба на ядрено оръжие, е наложителна причина националният празник да бъде суспендиран до избирането на подходяща за него дата и национално събитие – събитие, което да е повод за основателна гордост за всеки българин, което утвърждава градивния дух и успеха на българите, а не успеха на агресор, който се е превърнал в наш поробител и който вече заплашва целия свят.

Икономисаните от отмяната на тържествата средства – независимо колко малко или много ще се окажат – да бъдат преведени във фонда за подпомагане на Въоръжените сили на Украйна“, предлагат от Атлантическият Съвет у нас.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!