Горещи новини

Астронавти на НАСА излязоха в открития космос

-18:06-Razloginfo.com

Американските астронавти Томас Маршбърн и Кайла Барън излязоха в открит космос, за да подменят повредена антена на Международната космическа станция, съобщиха от НАСА.Астронавтите започнаха операцията в 14 часа и 15 минути българско време и се очаква да изпълнят задачата си за около шест часа и половина. Антената, която сменят, от известно време е спряла да излъчва сигнал. Това не влияе особено на работата на МКС, но от НАСА държат всички системи да функционират нормално.

Двамата астронавти трябваше да излязат в открит космос на 30 декември, за да изпълнят задачата, но мисията им бе отменена няколко часа преди планираното начало заради приближаващи към МКС космически отломки.

В мисията на Маршбърн и Барън ще помага роботизираната ръка „Канадарм-2“, която ще бъде управлявана от МКС от европейския астронавт Матиас Маурер. Освен тях на борба на МКС са американските астронавти Марк Ванде Хай и Раджа Чари и руските космонавти Антон Шкаплеров и Пьотр Дубров.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!